Val i Israel

Igår gick Israel till val och jag satt som klistrad hela dagen.
De svenska blaskorna – även de ”seriösa” – gormade redan på morgonkvisten om att det nittonde Knesset skulle bli det mest ”högerextrema och nationalistiska i Israels historia”.

Det gällde alltså att trasha redan i förväg. Tänk om det skulle komma att bli helt annorlunda… Bäst att passa på!

Nu gick det ju inte riktigt så ändå. Israel gick snarare åt vänster. Eller åtminstone mot mitten.
Jag är inte jätteinsatt i de politiska partierna (även om jag har ett par personliga favoriter/ledare) så dem ska jag inte uttala mig om (tänk om fler följde mitt exempel).

Tomtarna på Aftonbladet är naturligtvis värst. Vad sägs om denna rubrik?

Skärmdump: Aftonbladet.

Skärmdump: Aftonbladet.

Kommentar från Israel: ”What?! Are they serious?! What kind of political reporters do they have? If this is how they report the outcome of the Israeli elections, there is really no reason for anyone to buy or read this newspaper!”

Läs Bye-bye London. Ett utdrag:

”I have for a long time been of the opinion that Israel shouldn’t bother to try to win over Europe because the Europeans have multiple reasons for always being anti-Israel and none of them have anything to do with anything that Israel does.”

Jag börjar känna likadant. Jag lägger Europa åt sidan. Europa är ändå förlorat.

Läs allt om gårdagen. The Times of Israel livebloggade ambitiöst och fyndigt. Kanske kan du lära dig ett och annat. Till exempel att israeler är människor. Det vore ju en bra början.